Belépés
A csontleves meggyógyítja a testet és jót tesz a léleknek
... étrendünkből, azaz miért fogyasszuk rendszeresen!

A csontleves aminosavakban is bővelkedik, ugyanis gazdag forrása a kollagénfehérjéknek, amelyek olyan aminosavakból épülnek fel, mint glicin, arginin, glutamin és prolin. Ezeknek az aminosavaknak nagy szerepük van az egészséges anyagcsere fenntartásában, de biztosítani tudják a bélrendszer egészségét, illetve nagyon jót ...
2024-02-19 21:25:45
A csontleves meggyógyítja a testet
... étrendünkből, azaz miért fogyasszuk rendszeresen!

A csontleves aminosavakban is bővelkedik, ugyanis gazdag forrása a kollagénfehérjéknek, amelyek olyan aminosavakból épülnek fel, mint glicin, arginin, glutamin és prolin. Ezeknek az aminosavaknak nagy szerepük van az egészséges anyagcsere fenntartásában, de biztosítani tudják a bélrendszer egészségét, illetve nagyon jót ...
2023-12-25 23:26:55
A kocsonya
... tartalmaz többféle aminosavat, amelyek szerepet játszanak az anyagcsere folyamatokban, az immunrendszer erősítésében, a hormontermelésben és az agyműködésben. Ilyen aminosavak például a glicin, a lizin, az arginin és a prolin.

4,A kocsonya fogyasztása javítja az emésztést, mivel a kollagén és a glicin segíti a gyomor- és bélrendszer nyálkahártyájának védelmét és gyógyul...
2023-12-17 11:16:55
Jobb bőrminőség kollagénnel
... hogy ez idő alatt jelentősen lecsökkent a gyors öregedés is, ami 45 éves kor után óhatatlanul elkezdődik és bekövetkezik.

A kollagén még az alvást is megtámogatja, ugyanis egy glicin nevű aminosavat tartalmaz, amely a mélyebb és pihentetőbb alvást segíti elő. A glicin a neurotranszmitterekre van kiemelkedő hatással. A glicin úgy képes javítani az alvás minőségét, hogy k...
2023-12-13 18:48:40
Memóriára : brokkoli, a zeller és a cékla is jó hatással van
... megőrzésében.

A csontlevessel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy jó hatással van az immunrendszerre és még az ízületek egészségi állapotát is javítani tudja. Emellett prolin és glicin nevű aminosavakban is gazdag, amelyek pozitívan hatnak a memóriára.

A gyökérzöldségek családjába tartozó cékla az antioxidánsoknak köszönhetően csökkenti a szervezetben a gyulla...
2023-12-09 23:41:49
A tojás fokozza a kollagéntermelést, jót tesz az ízületeknek
... is. Azoknak a nőknek is előnyös lehet a kollagén rendszeresen fogyasztása, akik a menopauza szakaszába léptek és ízületi problémáktól szenvednek.

A tojás kollagénje prolin és glicin nevű aminosavakban is bővelkedik, mindkét aminosav pozitívan hat az emésztőrendszer egészségére is.
Forrás : https://www.napiujsag.hu/2023/07/a-t ojas-fokozza-kollagentermelest-es....
2023-12-07 23:30:48
A legjobb öregedésgátlók
... folyamat hozzájárul az öregedéshez), epigenetikai hatását bizonyítva fokozza a pluripotens őssejtek generációját,[46] és javítja a neurogenezist, az új idegsejtek képződését.

4. Glicin

A glicin természetes módon fordul elő a szervezetünkben. Amikor öregszünk, a glicin szintje csökken.

Az alacsony glicinszintet összefüggésbe hozták az öregedéssel ka...
2023-11-04 22:57:15
Glicinnel a pihentetőbb alvásért
Mi az a glicin?

A glicin egy neurotranszmitterként működő aminosav, amely a szervezetben számos kulcsfontosságú folyamat lebonyolításához elengedhetetlen. A glicint a szervezet felhasználja például a fehérjék előállításához, melyek elengedhetetlenek a szövetek megfelelő növekedéséhez, regenerálásához, valamint azok általános egészségének megőrzéséhez.

A glici...
2023-01-03 20:48:45
Nagymamáink gyógyító levese: csontleves
... olyan kollagénnel, amely az emberi bőrben, porcokban és csontokban is megtalálható - ezek biztosítják a szilárdságukat. A kollagénben lévő aminosavak is segítenek ebben, leginkább a glicin és a glutamin.

A csontlevesben található zselatin egy olyan fehérje, amely az emésztőrendszerben a vízhez kötődik, így segítve nemcsak a jobb emésztést, hanem a normál székletür...
2022-09-06 22:47:31
Kollagén ABC
... élelmiszerek ABC-listáját állítottuk össze, melyek segítik a szervezet kollagéntermelését.

Aminosavak
A kollagén aminosavakból felépülő fehérjemolekula. Legfőbb alkotóelemei a glicin, a prolin, a hidroxiprolin és az arginin. A fehérjedús ételek - mint például a csirkehús vagy a tejtermékek - fogyasztásával serkentjük a szervezet aminosav-termelését, ezá...
2022-07-10 21:57:54
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Kollagén ABC, csontleves meggyógyítja, tojás fokozza, legjobb öregedésgátlók, pihentetőbb alvásért, csontleves aminosavakban, aminosavaknak nagy, egészséges anyagcsere, bélrendszer egészségét, anyagcsere folyamatokban, immunrendszer erősítésében, kocsonya fogyasztása, glicin segíti, gyors öregedés, glicin nevű, alvás minőségét, csontlevessel kapcsolatban, ízületek egészségi, gyökérzöldségek családjába, antioxidánsoknak köszönhetően, kollagén rendszeresen, menopauza szakaszába, tojás kollagénje, emésztőrendszer egészségére, pluripotens őssejtek, glicin természetes, glicin szintje, alacsony glicinszintet, szervezetben számos, szervezet felhasználja, fehérjék előállításához, szövetek megfelelő, emberi bőrben, kollagénben lévő, csontlevesben található, olyan fehérje, vízhez kötődik, jobb emésztést, normál székletür, kollagén aminosavakból, fehérjedús ételek, csirkehús vagy, tejtermékek &#8211, lebonyolításához, antioxidánsoknak, gyökérzöldségek, kulcsfontosságú, szervezetünkben,
© 2013 TVN.HU Kft.